صادرات ماهیان غیرحلال سیستان و بلوچستان به کشور های متقاضی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از روزنامه سیستان و بلوچستان، مدیرکل شیلات استان در این باره گفت: این کار پس از کسب مجوز های لازم از عمق 100 متری دریا انجام و ماهی های غیرحلال صید شده به کشور های متقاضی از جمله چین ارسال می شود.
هدایت ا... میرمرادزهی افزود: سیستان و بلوچستان از استان های مستعد و مهم در پرورش انواع ماهیان و میگو در کشور است و شهرستان های چابهار و کنارک به عنوان بهشت آبزی پروری کشور است.
وی ادامه داد: یکی از وجوه تمایز منطقه چابهار و کنارک نسبت به دیگر مناطق پرورش آبزیان در کشور این است که در طول هر سال بیش از 3 بار تنها در پرورش و تولید میگو فعالیت دارد که سایر نقاط از داشتن چنین مزیتی بی بهره هستند و سایت تعریف شده گواتر نقش بسیار مهمی در این موضوع دارد.
وی اظهار کرد: از ابتدای امسال بیش از 570 تن میگوی بسیار مرغوب و مشتری پسند برداشت و صادر شده است که علاوه بر توزیع داخلی در بازار های خارجی مانند روسیه و امارات از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از مواردی که میگوی امسال را بسیار مرغوب و مشتری پسند کرده و خریداران زیادی را به سمت خود کشانده است، عاری بودن میگو از هرگونه بیماری بوده و این به دلیل توجه و رسیدگی خوب پرورش دهندگان با نظارت خوب کارشناسان شیلات جنوب استان صورت گرفته است.
وی ارزش صادراتی استان در بازار های خارج از کشور به ازای هر کیلوگرم میگو را 5 دلار دانست و بیان کرد: یکی از برنامه های اصلی شیلات جنوب استان در راستای اشتغال زایی بیشتر، دعوت از پرورش دهندگان آبزیان برای افزایش پرورش میگو در منطقه گواتر است ضمن این که بیش از 40 هزار هکتار زمین دیگر مورد مطالعه قرار گرفته و برخی در دست مطالعه است که در آینده از فناوری خوبی برخوردار خواهند شد.
مدیرکل شیلات جنوب استان ادامه داد: به دنبال واگذاری استخر های بتنی به متقاضیان هستیم و پیش بینی می شود که در هر هکتار، 7 تن برداشت میگو داشته باشیم که در صورت افزایش هوا دهی و بالارفتن عمق آب این مقدار افزایش می یابد.وی اضافه کرد: یکی از نیاز ها در سال های گذشته کمبود بچه میگو بود که با همکاری دامپزشکی استان، مقداری بچه میگو از استان بوشهر تهیه و به سایت پرورش میگو در منطقه گواتر منتقل شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از سیاست های شیلات جنوب استان پرورش ماهی در استخر های قفسی و انواع ماهیان مختلف است که تاکنون 7 شرکت در 4 منطقه تشکیل شده است و در حال انجام مقدمات پرورش ماهی در استخر های قفسی هستیم. با توجه به این موضوع که پرورش انواع آبزیان و بچه ماهی در زمان تخم ریزی و کنترل صید ماهی، شرایط را برای صید ماهیان صنعتی و برداشت آن فراهم کرده است، قادر به صادرات به دیگر نقاط نیز خواهیم بود که این کار از اوایل مردادماه امسال آغاز شد و تا اواسط بهمن ماه ادامه دارد.وی با اشاره به میزان صید و صیادی امسال گفت: نسبت به سال گذشته 10 تا 15 درصد از افزایش تولید انواع آبزیان برخوردار بوده ایم به طوری که در سال های گذشته 25 تا 30 تن برداشت در روز داشته ایم که امسال پیش بینی می شود بین 70 تا 100 تن برداشت باشد.
وی ادامه داد: هم اکنون از بنادر جنوب استان حدود 10 کانتینر انواع صید آبزیان به سایر نقاط کشور فرستاده می شود و علاوه بر آن سهم کارخانه های تولیدی فرآورده های ماهی در منطقه نیز فراهم شده است.وی با اشاره به مهم ترین برنامه های شیلات جنوب استان تا پایان امسال گفت: پرورش ماهی در قفس و صادرات تن ماهی، پخش ماهی تازه به اقصی نقاط کشور و آماده سازی کشت میگو و تکثیر و آماده سازی آن، پیگیری ایجاد شهرک های شیلاتی برای استخر های بتنی، تولید خیار دریایی در آینده و صید و برداشت ماهیان غیرحلال برای صادرات است.
وی با ابراز امیدواری از رشد و توسعه اقتصاد در بخش شیلات ادامه داد: یکی از برنامه های شیلات استان کاهش تصدی دولت در این بخش و حضور بیشتر بخش خصوصی و ایجاد اشتغال پایدار بیشتر در منطقه است تا شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد استان باشیم.
انتهای پیام/